Închide
Reprezentanții Serviciului au participat la ședința Grupului de lucru EGMONT

În perioada 26-31 ianuarie curent reprezentanții Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor au participat la  Ședința Grupului de lucru EGMONT, care a avut loc în Mauritius.

Obiectivul principal al ședinței Grupurilor de Lucru al  EGMONT este de a eficientiza  și dezvolta cooperarea și împărtășirea experinței acumulate. Participarea activă în cadrul ședinței grupurilor de lucru oferă posibilitate de extindere a colaborarii în diferite proiecte regionale și inițiative strategice cu impact national.

Totodată, reprezentatul Serviciului în vederea realizării obiectivelor şi atribuţiilor relevante poziţiei internaţionale, Reprezentant regional al Grupului Europa II, ales prin vot în decembrie 2019, a efectuat măsuri de mediere, precum şi a susținut poziții în cadrul grupului de lucru privind neconformitatea principiilor Egmont ale unor state membre. 

La fel, delegația Republicii Moldova a participat la ședința Grupului de lucru privind asistența tehnică şi training în cadrul căreia au fost prezentate evoluțiile  şi rezultatele obținute în instruirea Cursului de Analiză Strategică, susținut în Bishkek, Kârgâzstan, fiind prezentate obiectivele majore de modificare şi îmbunătățire a cursului de instruire privind analiza strategică pe platforma online.

De menționat că conform statului poziţiei reprezentantul Grupului regional Europa II, deține şi poziția de membru al Comitetului Grupului Egmont, participând în cadrul celor trei zile de ședințele de lucru al Comitetului,  unde au fost adoptate măsuri strategice  în activitatea ulterioară.