Închide
Participarea reprezentatului Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor la cea de-a 5-a rundă de evaluare a Poloniei

 

În perioada 10-21.05.2021, directorul adjunct al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor dl Andrian Munteanu a participat la cea de a 5-a rundă de evaluare a Poloniei în calitate de expert al echipei de evaluatori al Comitetului MONEYVAL al Consiliului Europei.

În cadrul vizitei au fost evaluate măsurile întreprinse de către autoritățile din Polonia în vederea implementării standardelor internaționale în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor și finanțării terorismului, în special cele 40 de recomandări ale Grupului de Acțiune Financiară (GAFI).

În calitate de evaluator, dl Andrian Munteanu a fost responsabil de evaluarea implementării Recomandărilor 6-8 și 33-34 GAFI, precum și eficiența măsurilor în cadrul Rezultatelor Imediate 10-11.

În procesul de evaluare, delegația compusă din experții specializați pe domeniul legal, financiar și și organe de drept susținută de către Secretariatul Comitetului MONEYVAL au desfășurat ședințe bilaterale cu reprezentanții autorităților poloneze competente în domeniu, cât și în sectorul privat.

Republica Moldova ca membră a Comitetului MONEYVAL participă activ la cu expertiză la procesele de evaluare demarate de către Secretariatul MONEYVAL în privința membrilor săi.