Închide
Curs de instruire privind investigația cazurilor de spălare a banilor

În perioada 24-25 februarie curent a avut loc instruirea online ”Investigarea cauzelor de spălare a banilor” organizată de către Proiectul Twinning ”Îmbunătățirea sistemului de prevenire și combatere a spălării banilor în Republica Moldova”, finanțat de către UE.

Experții din Germania dl. Dr. Trygve Ben Holland și dna Sarah Holland au prezentat tehnicile și metodele utilizate de țările Uniunii Europeană la investigațiile infracțiunilor de spălare a banilor. La fel, au fost relatate cazuri practice ce țin de masurile speciale de investigație utilizate, colectarea și evaluare probelor în cadrul procedurilor penale, cooperarea interstatală în acest domeniu.

La eveniment au participat 44 de procurori din cadrul Procuraturii Anticorupție și Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale, ofițerii de urmărire penală și cei de investigații din cadrul Centrului Național Anticorupție, Serviciului de Informații și Securitate și Serviciului Fiscal de Stat.

Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor în calitate de beneficiar al proiectului Twinning depune eforturi în vederea consolidării capacităților de investigație a reprezentanților organelor de drept și informații din țară care activează în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor și finanțării terorismului.