Închide
Cea de a 4-a Conferință Globală cu privire la Fluxurile Financiare Ilicite și Criptomonedele

În perioada 18-19 noiembrie 2020, angajații Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor au participat la cea de a 4-a Conferință Globală cu privire la Fluxurile Financiare Ilicite și Criptomonedele, care a fost organizată online de către INTERPOL, EUROPOL și Institutul din Basel pentru Guvernare.

Conferința a avut scopul de a facilita cooperarea internațională și conștientizarea importanței dezvoltării metodelor eficiente și reacției rapide privind detectarea fluxurilor activelor virtuale dobândite ilicit.

În cadrul conferinței au fost reliefate metodele eficiente de investigare a infracţiunilor asociate spălării banilor și principiile de funcționare a tehnologiilor pe bază de „blockchain”, inclusiv pentru urmărirea provenienţei activelor virtuale  şi identificarea beneficiarului efectiv.

Experții au prezentat metode de investigare în baza studiilor de caz dezvoltate de către organizațiile internaţionale de profil, în asociere cu Unitățile De Inteligență Financiară din Luxembourg, Olanda, Coreea, Statele Unite ale Americii și altele.